Taxatierapport

Taxaties

klassieke

auto

Een klassieke auto is meer dan een hobby. Het is uw passie en u wilt er zeker van zijn dat u volop en zorgeloos van uw auto kunt genieten. Daarom zorgt u voor goed onderhoud en een passende verzekering. Een verzekeringsmaatschappij die dat begrijpt, is voor u natuurlijk vanzelfsprekend.

Een taxatie is geen technische keuring maar uitsluitend bedoeld om de waarde vast te stellen. De meeste verzekeraars vragen om een erkend taxatierapport. 

Het taxatierapport wordt opgemaakt onder de wettelijke bepaling volgens Artikel 7:960 van het Burgerlijk Wetboek. Als uw voertuig vooraf getaxeerd is door een deskundige, bent u er zeker van dat de getaxeerde waarde bij eventueel totaal verlies ook wordt uitgekeerd.

Uiteraard gaat het niet alleen om de waarde die bij totaal verlies (diefstal of total loss) uitgekeerd zou worden. Minstens zo belangrijk is dat bij een herstelbare schade aan uw auto de dagwaarde dusdanig is vastgesteld, dat er geen discussie ontstaat over de grens: total loss of niet.

In de regel ligt de waarde na taxatie voor drie jaar vast (behoudens uitzonderingen van uw verzekeraar). Het taxatierapport ontvangt u digitaal als PDF- bestand.

Taxaties

youngtimer

Een youngtimer is een auto van ten minste 15 jaar oud, maar heeft nog niet de status van “klassieke auto” bereikt. 

Een youngtimer is prima te gebruiken voor dagelijks gebruik omdat moderne voorzieningen die het autorijden comfortabeler of veiliger maken vaak aanwezig zijn. Denk aan zaken als stuurbekrachtiging, airconditioning ABS-remsysteem en airbags. Hierdoor is een youngtimer zowel zakelijk als privé goed inzetbaar.  

Sommige youngtimers kunnen begeerlijke auto’s zijn voor de liefhebber. Denk aan de Jaguar XJR, een Volvo 850 T5R of een Peugeot 406 Coupé.  Maar, één ding  weet u zeker,  zowel met een klassieker als een youngtimer maakt u de wegen een stukje mooier. 

Deze auto’s kunnen ook zakelijk gezien aantrekkelijk zijn, vanwege de fiscale bijtelling voor privégebruik. Bij een auto vanaf 15 jaar wordt de fiscale bijtelling ( 35%) gerekend over de waarde in het economisch verkeer (WEV) en niet over de consumentenprijs.  Voor het aantonen van deze waarde is een WEV taxatierapport van belang.